• Reder Logistics

 • Shortsea Shipping

 • Efficiënt en snel uw containers vervoeren via Rotterdam, Antwerpen en Hamburg naar alle Europese havens op basis van Door to Door transport.

  U vraagt zich af of er alternatieven zijn voor uw huidige goederentransport. Kan het ook anders?
  Bijvoorbeeld milieuvriendelijker of prijstechnisch gezien nog interessanter?

  Met de Multimodaal transpor draagt u bij aan een aanzienlijke beperking van de uitstoot van schadelijke stoffen (met name CO2)
  ten opzichte van het vervoer over de weg en door de lucht. Wij bieden via een groot Shortsea netwerk vrijwel alle Europese havens aan voor volle containers.

  Onderstaand kunt u zien welke routes we aanbieden op basis van huis huis leveringen.

   

  SOLAS Verified Gross Mass (VGM)

  Nieuwe weegrichtlijnen zeecontainers

  De International Maritime Organization (IMO) heeft een wijziging aangebracht in het SOLAS-verdrag (Safety of Life at Sea).
  Per 1 juli 2016 zijn nieuwe regels van toepassing voor het vaststellen van het brutogewicht dat in een container geladen wordt.

  Ter bevordering van de veiligheid van schepen, lading, mensen etc. dient vanaf 1 juli 2016 het geverifieerde brutogewicht
  (VGM – Verified Gross Mass) vastgesteld te worden door de ‘shipper’ (afzender).

  Bepalen van het VGM (Verified Gross Mass)
  Er zijn twee methoden om het brutogewicht van een vrachtcontainer te bepalen. Op dit moment is Methode 1 de enige methode
  die duidelijk omschrijft waar u zich aan moet houden. Methode 2 is inmiddels goedgekeurd door de verantwoordelijke Ministeries.

  Methode 1 – Wegen: nadat een container in zijn geheel beladen is, wordt de container gewogen op een gekalibreerde en
  gecertificeerde weegbrug.


  Methode 2 – Berekenen: het gewicht van het product, verpakkings- en stuwagemateriaal plus het tarragewicht van de
  container dienen bij elkaar opgeteld te worden. Het is erg Belangrijk dat u ervoor zorgt dat in ieder geval uw uw weegapparatuur bijtijds gekalibreerd en gecertificeerd is.

  Mocht u meer informatie willen ontvangen betreffende deze nieuwe wetgeving dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.