• Reder Logistics

 • Sustainability

 • Vooral van de transportsector stijgt de druk van de samenleving om de natuur te beschermen en hier wordt een bijzondere inspanning voor gevraagd. Als logistiek dienstverlener willen wij voorop blijven lopen op het gebied van verantwoord en duurzaam ondernemen.

  Transport en duurzaamheid lijken haaks op elkaar te staan. Het vervoeren van goederen gebeurt immers veelal door het verbranden van
  fossiele brandstoffen en zorgt voor een gigantische CO2- en fijnstof uitstoot en is daarom per definitie niet duurzaam, toch?
  Natuurlijk valt hier iets voor te zeggen: de meeste voertuigen zoals vrachtwagens, schepen en vliegtuigen gebruiken fossiele
  brandstof om vooruit te komen. Aan de andere kant valt juist daarom in de transportsector veel te winnen op het gebied van duurzaamheid. Volgens verschillende onderzoeken kan de transportwereld in 2050 volledig duurzaam zijn door de CO2-uitstoot met 80 tot 95% terug te brengen. Duurzaamheid en milieubescherming tellen tot de actuele top thema`s in de maatschappij, de economie en natuurlijk in de transportbranche.

  Reder Logistics doet alleen zaken met bedrijven die zich hiervan bewust zijn en er alles aan doen om onze wereld te beschermen, zodat er een toekomst blijft bestaan voor onze samenleving.

  Momenteel is Reder Logistics de mogelijkheden aan het bekijken om voor elke container die onze klanten per Shortsea of per Rail bij ons boeken een boom te laten planten in Zuid-Amerika.